Koken door de eeuwen heen op Landgoed De Haere

De haere

De Dames verdiepen zich steeds meer in eet- en tafelcultuur. Boeiend, interessant, grappig, verrassend, …kortom er valt zo langzamerhand door ons heel wat over te vertellen. En dat doen we graag. Deze woensdag in januari hebben we een workshop gegeven  op landgoed De Haere in Olst. Met elkaar koken en eten in een prachtige omgeving, recepten van weleer (wel aangepast aan deze tijd, want de hoeveelheden van vroeger waren enorm) en gelardeerd met allerlei ‘wist-je-dat-jes’ van weleer. Wist je bijvoorbeeld dat de kinderen in vroegere tijden aan tafel moesten staan? Of dat hutspot eigenlijk uit Spanje komt? Dat er voor de jonge adellijken speciale snijcursussen werden gegeven zodat zij aan tafel de varkenskop zo kunstig mogelijk konden laten opdienen? …kortom het was ‘eene vermaecklijke avond’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>