‘Koken en eten spelen zich (bij voorkeur) buiten af’
Dames Jentien Brinkhuis en Jet Nieboer

Wie/wat zijn de Dames van het Goede Eten?

De Dames van het Goede Eten zijn de vriendinnen Jet Nieboer en Jentien Brinkhuis. Ze houden beiden van de prachtige omgeving waarin ze wonen, van lekker eten en ze zijn nieuwsgierig en telkens weer verbaasd. Verbaasd om te bemerken hoe veel mooie dingen er nog te ontdekken vallen, hoe weinig mensen soms weten van hun directe omgeving en nieuwsgierig naar wat er nog allemaal te leren en te zien valt. Over eten, boeren en buitenlui, landgoederen, boerderijen…..

In het verleden hebben Jet & Jen wel eens toevallig samengewerkt en dat beviel heel goed. Een vrolijke boel, en telkens weer die gezamenlijke interesses. Tel daarbij op dat ze ook graag andere mensen laten delen in hun eigen verbazing en nieuwsgierigheid, heel graag lekker samen willen koken, en immens kunnen genieten van een heerlijk avond buiten, met lange tafels en goed gezelschap. Voilá, al die ingredienten samen: De Dames van het Goede Leven…euhh…het Goede Eten!

Het concept:

Elk buitenkook-, en eetfeestje begint met de ontvangst door De Dames op een mooie (meestal Sallandse) locatie. Locaties in je omgeving waar je misschien nog nooit geweest bent maar wel nieuwsgierig naar bent. En met producten die in je omgeving groeien en bloeien en waar je heel weinig van af weet. Of misschien al wel behoorlijk veel van af weet maar waar je meer over wilt weten. Je wordt door de bewoner van de locatie rondgeleid. Zodoende kom je van alles te weten over waar je eten nou eigenlijk vandaan komt, waar je ben, wat er speelt in je omgeving. Vroeger en ook nu.

Vervolgens gaan de Dames samen met je koken. In de mobiele keuken. Afwisselend in de Weltevree-oven, op de barbecue, gasbrander, in de Dutch Oven of zelfs in een ‘deken’. Niet chique Frans of ingewikkeld Japans, maar eerlijke  recepten die je echt makkelijk ook thuis weer kunt maken. Koken en eten gebeurt bij voorkeur altijd buiten. Tenzij het heel hard waait, of regent, of ijskoud is (alhoewel een vuurkorf of Weltevree kachel in dat geval natuurlijk ook niet ontbreekt), dan is er altijd een passende binnenruimte beschikbaar. Samen geniet je vervolgens aan een vrolijk gedekte tafel van je zelfbereide drie-gangen maaltijd  en van de bijzondere omgeving.

Rondleiding, drie-gangen, drankjes, recepten, zijn inbegrepen bij de prijs . Je kunt je individueel/of met een paar vrienden/familieleden/collegae inschrijven per datum/locatie.
De Dames zijn tevens in te huren voor een feestelijke catering of voor workshops op aanvraag (eventueel bij je thuis), lezingen, meedenken…..kortom…neem contact op! 

Laat je verrassen door de dames Zie ook de agenda voor locaties en blog voor het laatste nieuws!